previous arrow
next arrow
Slider

Dakconstructie rieten dak

Riet wordt al eeuwenlang toegepast als waterdichte dakbedekking bij huizen, schuren en boerderijen. De materialen en technieken voor de realisatie van rieten daken zijn vanaf het begin af aan in ontwikkeling geweest. Rietdekkersbedrijf J.H. Keen beschikt over kennis in materiaal en werkwijze en is gespecialiseerd in het plaatsen van traditionele daken maar ook moderne daken, waarbij nieuw materiaal en nieuwe technieken een rol spelen. Op gebied van rieten daken zijn er twee soorten constructies mogelijk. Afhankelijk van de wensen van de klant en het gebruik van het pand, kan er een rieten dak worden gerealiseerd met een open of gesloten constructie.

Traditioneel rieten dak met open constructie

Met de keuze voor een traditioneel dak wordt er een rieten dak gerealiseerd zoals die al eeuwen gemaakt wordt. Het traditionele dak wordt gekenmerkt door een open constructie. Bij dit dak wordt het riet op latten gebonden en door de open constructie zijn de rietlatten, sporen en de sprei- en rietlaag duidelijk te zien.

Gerealiseerde projecten

Schroefdak met gesloten constructie

Het schroefdak wordt gekenmerkt door een gesloten onderconstructie. Hierbij is een duidelijke harde scheiding tussen binnen en buiten door platen hout, waardoor van binnenuit het riet niet meer zichtbaar is. Tegenwoordig gaat de voorkeur gaat uit naar het plaatsen van een schroefdak, omdat deze rieten daken goed isolerend en brandwerend zijn.

Neem vrijblijvend contact op